Cu totii recunoastem necesitatea verificarii informatiilor inmagazinate la orice nivel ne-am afla, dar mai ales atunci cand ajungem in punctul de a ne testa cunostintele dobandite in 12 ani de scoala. Astfel, tocmai pentru ca odata cu absolvirea, posibilitatile si domeniile pentru care tinerii opteaza sunt nenumarate, dobandirea unei baze solide de notiuni si informatii din timpul liceului devine cu atat mai importanta deoarece creaza o structura de baza in continuarea careia acestia pot adauga cunostintele necesare pentru a fi mai apoi pregatiti de a iesi pe piata muncii.
Nu doar atat, automatismele si metodele de invatare repetate in decursul tuturor acestor ani de invatamant constituie la randul lor baza abordarii si insusirii viitoarelor informatii. Prin urmare, daca suntem de acord cu faptul ca verificarea stratificarii informatiei este necesara mai ales in cadrul pregatirilor pentru examenul de bacalaureat, nu trebuie sa ne mire nici faptul ca din ce in ce mai multe tipuri de teste concepute special pentru liceeni le sunt puse la dispozitie in mediul online, fiind disponibile la simpla apasare a unui buton.
Cum invatam pentru bacalaureat
Inca din clasa a XI-a, elevii sunt obisnuiti cu notiunea de teste de bacalaureat, in cadrul carora profesorii verifica nivelul de exprimare, intelegere a textului ori incadrare in timpul permis, pentru ca mai apoi sa realizeze un plan de studiu bine pus la punct, care sa le ofere acestora cea mai buna sansa de a promova examenul.
Bineinteles, desi aceste metode sunt creditate ca fiind de succes de multi ani, avand in vedere avantul tehnologiei precum si atentia sporita pe care tinerii o acorda mediului online, uneori chiar in detrimentul activitatii academice, nu este de mirare faptul ca secretul reusitei aducerii elevilor pe aceeasi lungime de unda cu profesorii este chiar recurgerea la un compromis. Astfel, metodele de modernizare a tipurilor de evaluare precum si mutarea testelor de bacalaureat in online sunt deopotriva la indemana tuturor cat si mai usor acceptate de catre tineri, datorita mediului familiar in care se situeaza.
eMedi, noua platforma pentru tineri
Desi in zilele noastre majoritatea parintilor vor declara faptul ca nu sunt promotori ai petrecerii timpului in fata ecranelor mai mult decat este necesar, generatia tanara prefera asocierea pregatirii academice cu lucrul in mediul online, datorita faptului ca, dintr-o experienta rigida si oarecum intimidanta, aceste teste bacalaureat vor fi asociate unui mediu mult mai familiar, unde informatiile pot fi personalizate dupa bunul plac.
Astfel, prin introducerea unui set de informatii ce contine exclusiv notiunile necesare pentru examenul in cauza, cat si exemple, notiuni practice si explicatii ale fiecarui raspuns in parte, nu doar ca nivelul de stres al tinerilor se va reduce, dar, asociind invatatul cu o activitate recreationala, vor inmagazina informatiile mai usor deoarece le vor interpreta ca avand un grad de dificultate mai scazut decat in conditiile unui test obisnuit de la scoala.