Mijloacele tehnologice par sa ne surprinda de la an la an, astfel ca un domeniu pe care il consideram imun la schimbarile de ordin tehnologic – domeniul resurselor umane – a devenit si el acaparat de tot ceea ce inseamna digitalizare. Ei bine, acest aspect nu este deloc unul negativ, pentru ca misiunea Fivekeep este aceea de a veni in sprijinul companiilor care au nevoie de asistenta in recrutare personal in mediul online, fara a mai fi nevoite sa plateasca serviciile unui recrutor propriu-zis.
Astfel, mai multe detalii despre misiunea Fivekeep vom afla in acest articol, care are menirea de a clarifica cateva aspecte cu privire la modul de functionare al platformei acesteia inovative. Asadar, platforma FIVEKEEP se adreseaza in specia intreprinderilor mari si mici care se bazeaza pe ideea identificarii aptitudinilor care vizeaza comportamentul candidatilor printr-o modalitate de filtrare a datelor personale relevante din CV-urile lor prin intermediul algoritmilor propusi de echipa proprie de psihologi și analisti.
Initiativa lansarii unei platforme cum este FIVEKEEP apartine unor antreprenori romani si a luat fiinta dupa ce acestia s-au gandit cum ar putea sa vina in sprijinul angajatorilor romani in vederea eficientizarii demersului recrutarii de personal in companiile mari si mici (IMM). Dimensiunea temportala pare ca a devenit una dintre cele mai importante resurse pentru toate companiile, motiv pentru care misiunea FIVEKEEP nu are in vedere decat sa simplifice procesul de angajare a persoanelor compatibile cu posturile vacante dintr-o companie, prin modalitati de optimizare a timpului pe care, in trecut, angajatorii il alocau analizei CV-urilor si procesului de selectie a candidatilor. Toate acestea se realizeaza avand la baza noile tehnologii pe baza carora s-au pus caramizile platformei Fivekeep.
Platforma FIVEKEEP este catalogata ca fiind primul asistent virtual de recrutare pe piata de resurse umane din Romania, iar fondatorii acesteia au planuri marete, asa incat intentioneazasa implementeze acest concept mult mai bine in tara noastra, pentru ca, ulterior, sa ia in considerare chiar se extinda si pe pietele internationale din vestul Europei si Statele Unite ale Americii. Initiativa ar putea conduce la o recunoastere in spatiul international a platformei, dar si incurajeze si alti antreprenori sa contribuie la dezvoltarea IMM-urilor cu metode tehnologice inovative. Evident, pot beneficia de aceste inventii si angajatorii din companiile mai mari, care vor sa utilizeze beneficiile tehnologice pentru a-si eficientiza munca si sa scuteasca niste bani.
Daca am dori sa amintim cateva dintre facilitatile pe care le aduce misiunea FIVEKEEP, putem enumera posibilitatea de a diminua serios riscul angajarii unui candidat care nu este compatibil cu cerintele postului si care, poate, initial a jucat rolul candidatului perfect, iar ulterior sa de dovedeasca a fi contrariul asteptarilor pe care le avea angajatorul. Pe de alta parte, vorbim despre o serie de costuri care devin, de cele mai multe ori, minimale, comparativ cu recrutarile traditionale, ce necesita rezerve serioase de timp si energie sau pot impune abandonarea unor sarcini urgente pe moment.