Broderia reprezintă arta de a înfrumuseța materiale, obiecte de decor, articole vestimentare prin coaserea diferitor ornamente colorate în relief direct pe produs. Acest procedeu se bucură de o vastă istorie și tradiție și, de-a lungul timpul s-a prezentat sub diverse forme și tehnici. La începuturi, această metodă se realiza strict manual, iar femeile care reușeau să transforme orice țesătură într-o piesă unică, deosebită, erau considerate speciale dat fiind faptul că reușeau să atribuie un plus de valoare texturilor brodate. Astăzi, lucrurile au evoluat și în acest domeniu și, arta de a broda a fost nevoită să se adapteze și ea tehnologizării tot mai rapide și eminente.
Motivele care au stat la baza tehnologizării broderiei
După cum am menționat, broderia a fost o artă care, inițial, se realiza exclusiv manual. Femeile, fie că dețineau sau nu talent artistic în acest sens, erau instruite în a broda; fiind o tradiție ce se transmite din mamă în fiică de sute de ani. Astăzi, sub presiunea tehnologizării, a vitezei cu care se mișcă lucrurile, a volumului tot mai mare de cereri, dar și din cauză că, odată cu trecerea tipului, tradițiile ca aceasta se estompează treptat, tot mai puține persoane au reușit să o păstreze vie și, de aceea, a fost nevoie să se găsească soluții pentru ca și generațiile viitoare să se poată bucura de frumusețea și măiestria pieselor brodate. Astfel, manualul s-a transformat în computerizat, tradiționalul s-a intersectat cu modernul, broderiile devenind nu doar un accent de frumos, ci și o metodă prin care persoanele în căutare de autentic, unic, personal și personalizat le pot atinge mult mai ușor.
Cum arată lucrurile în prezent la Brodara?
La Brodara, clienții noștri au ocazia de a se bucură de frumusețea și autenticitatea broderiilor de altădată la o calitate perfectă, realizată de mecanisme automate, fiecare detaliu fiind realizat la milimetru, lucru care, manual, era aproape imposibil la un volum mare de muncă. Așadar, apare totodată posibilitatea de a realiza piese nenumărate, identice, fără excepție, într-un timp foarte scurt, comparativ cu perioadele dinaintea introducerii serviciilor de broderii computerizate. Dar, deși vorbim de tot felul de mecanisme și mașinării, nu excludem latura umană din tot procesul pe care îl presupune broderia. De aceea, avem o întreagă echipa de specialiști care să monitorizeze fiecare etapă din producție. În acest fel putem să oferim, dincolo de latura tehnologizată, produse realizate de oameni pentru oameni. Numai în acest fel ne putem asigura de faptul că livrăm produse la cele mai înalte standarde. Deși lucrurile au evoluat considerabil, la Brodara, ne propunem în continuare să fim atenți la nevoile pe care ni le comunică un client, și nu lăsăm totul în mâinile tehnologiei.