Lumea devine incetul cu incetul mai digitalizata iar acest lucru duce la necesitatea de a sti sa creezi continut bun. Acesta, dar in mod special modul in care scrii, creaza credibilitate, atrage cititori si stimuleaza canalele de social media.
Daca esti familiar cu necesitarea de creare a continutului pentru site-uri, atunci probabil te-ai confruntat cu gasirea unor idei bune de redactare a articolelor.
Un articol bun necesita tehnica si continut calitativ.
Oricine poate scrie un text, sa il publice si apoi sa il numeasca articol. Continutul bun este relativ usor de creat, insa o tehnica buna este mai greu de perfectionat. Un articol de calitate, impune profesionalism, atrage urmaritori si creaza idei noi.
Daca te intrebi cum poti redacta articole de impact care sa iti atraga cititori, poti apela la cateva trucuri pentru a imbunatati continutul tau.
Creaza mesaje directe.
Cel mai bun mod de a livra continut care sa fie vizualizat, este sa incerci sa abordezi un stil de scriere scurt si concis, prin care cititorul sa afle rapid informatia dorita. Acest tip de redactare a articolelor este folosit in mediul acesta online, in care utilizatorii au la dispozitie multe surse si isi doresc un raspuns rapid.
Inspira-te si de la altii
Se spune ca nu poti fi un scriitor bun daca nu esti un cititor bun. Gaseste asadar surse care creeaza continut asemanator cu al tau, pentru a vedea o noua abordare a subiectelor, un nou mod de redactare al articolelor si sa inveti de la ei, ramanand totodata original. Ca si in afaceri, este bine sa iti cunosti concurenta, deoarece poti invata foarte multe, chiar si din greselile pe care ei le-au facut.
Atrage cititorii inca de la prima propozitie.
Atunci cand redactezi articole, trebuie sa creezi acea curiozitate prin care cititorul sa vrea sa si-o satisfaca parcurgand intregul continut. Asadar, usureaza pentru cititor patrunderea in lectura, facand inceputul de articol usor digerabil si totodata captivant.
Ceea ce doresc sa reliefez este faptul ca un paragraf lung de inceput al articolului poate crea o bariera. Adica, cititorul va fi nevoit sa treaca printr-o bucata mare de text pana sa isi dea seama daca acel articol este intradevar interesant sau daca merita sa fie citit. Acest lucru de cele mai multe ori rezulta prin abandonarea citirii acelui text.
Scrie text scurt si cuprinzator
Mentine paragrafele scurte si creeaza continut care sa atraga. In redactarea articolelor, se evita aglomerarea de text, deoarece cititorii isi pierd rapid interesul daca vad paragrafe dense si lungi.
Un ultim sfat, s-ar baza pe nevoia ca articolele scrise sa aiba substanta, adica sa prezinte efectiv o idee sau o informatie utila. Incearca sa nu vorbesti mult pe langa subiect ci treci direct la esenta pe care vrei sa o prezinti.