Vinul este o bautura populara in toata lumea, in special in Romania, unde cantitatile produse anual trimit tara noastra pe locul al 123-lea pe tot globul, in spatele altor tari precum Franta, Italia, Germania, Australia sau Statele Unite. Daca este ales cu inspiratie, vinul poate fi adecvat in nenumarate contexte, iar de fiecare data cand optezi pentru un vin dulce ar trebui sa stii cum sa faci asocierile culinare. In acelasi timp, este important ca vinul sa fie procurat din cele mai bune surse pentru a avea garantia calitatii sale, iar la Crama Budureasca se poate spune ca ai nimerit unde trebuie.
De ce este vinul dulce?
De ce este dulce acest tip de vin? Explicatia este mai complexa, astfel ca in timpul procesului de fermentare, drojdia consuma zaharul si il transforma in alcool, iar in urma acestui proces zaharul ramas este cel care indulceste vinul. De cele mai multe ori, vinul dulce contine mai putin alcool pe cale naturala, insa mai exista si alte detalii care pot influenta acest aspect, iar aici putem aminti de aciditate, temperatura, tanini si concentratia de alcool.
Nu uita de asocierile culinare
Din fericire, acest vin dulce este usor de asociat cu mancarea potrivita, iar o regula simpla de care poate tine cont oricine este aceea ca mancarurile sarate pot contrasta cu dulceata vinului, iar vinurile mai bogate trebuie sa fie asociate cu mancaruri la fel de bogate. De regula, vinul dulce este considerat mai cremos si cu un gust mai bogat, iar totul se datoreaza concentratiei ridicate de zahar din procesul de fermentatie. Mirosul poate conta mult in acest sens intrucat poate accentua gustul dulce perceput dar nu intotdeauna. De exemplu, pentru vinurile aromatice, care prin definitie au miros floral si dulce exista exceptia ca pot fi vinificate in sec, iar atunci exista acest contrast interesanr intre miros si gust.
Culoarea pe care o preferi
Vinul dulce poate fi atat rosu, cat si rose sau alb, iar totul tine de preferinte. De asemenea, putem avea in vedere si faptul ca unele au aciditatea mai ridicata, altele sunt mai usoare sau mai bogate. La crama Budureasca te asteapta o selectie variata din care sa alegi si ai garantia ca indiferent de optiunea catre care te orientezi, calitatea nu te va dezamagi.
Un vin rosu dulce va avea un gust diferit fata de un vin dulce alb, in functie de soiul de strugure din care este facut, de conditiile de clima si sol din anul de recolta, de momentul recoltarii precum si de modul de vinificatie. Sunt destule detalii de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi vinul pe care sa il consumi sau sa il oferi cadou. Informatii care sa te ajute in alegerea ta, vei gasi la numai cateva click-uri distanta in online, direct de la Budureasca unde vei detalii despre fiecare vin care te-ar putea interesa.
Cele mai populare variante disponbiile
De exemplu, o sticla de Bristena Busuioaca de Bohotin din 2018 este ideal sa fie servita la o temperatura de 13 grade, iar la capitolul asocieri culinare, aceasta se va potrivi cel mai bine alaturi de deserturi pe baza de branza sau alte tipuri de desrt, nu foarte dulci. Totusi, daca aceasta optiune nu te multumeste, atunci Origini Muscat Ottonel recoltat in 2016 poate fi o varianta mai potrivita, acesta avand o concentratie a alcoolului de 11.5 grade si la fel ca Busuioaca de Bohotin, reprezinta o alegere inspirata in combinatie cu desrturile. Si o sticla de Origini Cabernet Sauvignon din 2016 poate fi o varianta pe care merita sa o iei in calcul, astfel ca Budureasca iti aduce vin dulce in fiecare culoare pe care o perferi, calitatea fiind intotdeauna exceptionala.
Te informezi imediat cu privire la recomandarile de servire a vinului ales, vezi care sunt cele mai bune preturi si e mai simplu ca niciodata sa iei cea mai inspirata decizie, totul in doar cateva minute.