Daca esti un impatimit al vinului, cu siguranta, exista multe lucruri pe care nu le stii, dar care sunt foarte interesante. Astfel, am pregatit pentru tine o lista cu cateva pe care le poti discuta la urmatorul pahar.
- Exista un termen pentru oamenii care nu apreciaza vinul – Enofobia este starea psihologica a persoanelor care detesta alcoolul.
- Nu exista urme de grasime in vin. Vinul nu contine colesterol, facandu-l ideal pentru cei care au grija siluetei.
- Exista trei soiuri principale de vin. Cele trei tipuri de vin sunt vinul rosu, alb si rosé. Alte soiuri de vin neobisnuite sunt portocalii sau albastre.
- Fabricarea vinului trandafir este un proces dificil. De obicei, acest vin este facut folosind metoda contactului cu cojile boabelor de struguri, in care sucul de struguri negri are un contact limitat cu acestea.
- Producerea vinurilor dulci si a celor de desert necesita struguri cu o concentratie mare de zahar. Acest lucru sugereaza ca vita de vie este lasata sa se infecteze cu ciuperci, ceea ce este cunoscut sub numele de putregaiul nobil.
- In general, vinurile produse in clima mai calda sunt mai dulci. Motivul pentru aceasta este ca strugurii la maturitate produc mai mult zahar. Aceste vinuri sunt, de asemenea, mai tari decat cele produse in regiunile mai reci ale planetei.
- Vinurile din Lumea Veche si cele din Lumea Noua sunt clasificate in functie de origine. Astfel, cele din Lumea Veche se refera la vinurile originare din Europa de Vest si Orientul Mijlociu. In schimb, Statele Unite, Australia, Asia si Africa produc vinuri din Lumea Noua.
- Terroir-ul unui vin este combinatia de elemente de mediu care influenteaza vita de vie. Aceasta include tipul de sol folosit, precum si locatia si clima.
- Doua sticle de vin standard sunt echivalente cu un magnum. Multi considera ca acest recipient este dimensiunea optima pentru imbatranire, deoarece contine mai putin spatiu pentru aer.
- Cabernet Sauvignon este cel mai des cultivat soi de struguri.
- Merlot este pe locul al doilea.
- Cabernet Sauvignon este folosit pentru a produce unele dintre cele mai cunoscute vinuri rosii din lume. Aromele sale sunt, de regula, picante.
- In fiecare podgorie, Chardonnay este produs din abundenta. Acest lucru produce o gama larga de arome, de la puternic la ananas, mere, pere, pana la unt, lamaie, miere si nu numai.
- Vinurile albe sunt servite de obicei intre 5 si 12 grade Celsius.
- Cu toate acestea, vinurile rosii trebuie servite intre 10 si 18 grade Celsius.
- Sticla obisnuita de vin de 750 ml inseamna aproximativ sase pahare. Acest lucru poate fi echivalent cu 12 pahare mici de degustare de vin.
- Syrah este remarcat pentru aroma sa bogata, uneori asemanatoare ciocolatei. Cunoscut si sub numele de Shiraz, acesta este cel mai important soi de struguri din Australia.
- Un pahar de vin este aerat prin invartire. Acest lucru ajuta vinul sa-si elibereze aromele prin cresterea contactului cu aerul si creand bule minuscule.
- Datorita versatilitatii si capacitatii sale de imbatranire, Riesling-ul creste in popularitate. Acest strugure alb este cultivat atat in regiunea franceza, cat si in cea germana din Alsacia.
- Taninurile confera vinului rosu un gust astringent si amar. In primele etape ale vinificatiei, acesta este introdus in sucul de struguri atunci cand vine in contact cu cojile si semintele. In general, vinurile rosii mai noi includ mai multe taninuri.
Esti in cautarea unui vin de inalta calitate pe care sa il incerci? Vezi pe https://budureasca.ro/vin-busuioaca/ Busuioaca din gama Budureasca Premium, un vin care are toate sansele sa te cucereasca chiar de la primul pahar si sa te transforme intr-un adept.